Tanuljunk tanulni!

Mecbux

Mecbux

Tanulási útvonalak

2022. április 07. - monimerczel

A digitális oktatás idején váltak különösen hasznossá az online tanulási útvonalak nyújtotta  lehetőségek. Ezek segítségével a tanár lépésről lépésre végigvezetheti a diákokat a téma feldolgozásán, a tananyag mellé beilleszthet gyakorlófeladatokat, amelyek mindenki számára visszacsatolást adnak az elvégzett munkáról és annak eredményességéről.

A tanulási útvonalak 3 lehetőségét mutatom most be itt, amelyek között találunk egészen egyszerűeket is. Ilyen például a https://learningpaths.symbaloo.com/   oldal amely lehetőséget ad  tananyag és az oldal által felkínált kvízkérdések, linkek beszúrására. A felület csempéket kínál fel számunkra, amelyeket a szerkesztő tesz az aktívvá elképzelései szerint az útvonal irányának tetszőleges kijelölésével. Emellett az oldal ikonokat kínál fel a felhasználóknak, amelyek jelzik a csempe mögötti tartalom jellegét is. Íme egy egyszerű példa Arany János balladái témakörében: https://learningpaths.symbaloo.com/start?accessCode=79146

A sutori.com  oldal ladta ehetőségek sajnos csak az előfizetők számára nyílnak meg teljes valójukban. Ekkor a szokásos tananyag, linkek, képek és 2 feladattípus (Igaz-hamis és feleletválasztó) áll rendelkezésünkre. A regisztrált felhasználó viszont lemásolhatja magának mások nyilvánossá tett munkafolyamatait. Íme egy példa történelem témában: https://www.sutori.com/en/story/tronviszalyok--rq3gJsPEmSUPTcXTy4TSCcUV

Végül jöjjön a kedvencem. Ingyenes oldal, amely rendkívül sok lehetőséget nyújt számunkra: https://nearpod.com/   Ez az oldal online power pointként működik, a diákat az itt megszokott kivitelben tervezhetjük meg, alakíthatjuk át ízlésünk szerint. A feltöltött tananyag mellett beiktathatunk kvízeket, párosító játékokat is. A tanár a kahootnál, quizzizznél ismert kóddal, linkkel engedi be a gyerekeket a felületére, adhatja meg a továbbhaladás szakaszait. Az oldal előnye, hogy láthatjuk a gyerekek aktivitását vagy inaktivitását. Végignézhetjük, mely feladatokat oldottak meg, és melyeket ugrottak át. A könyvtár oldalon itt is válogathatunk mások nyilvános munkái között.

Íme egy példa Radnóti Miklós költészete kapcsán: https://app.nearpod.com/?pin=D0422A567D178D1A2EAB454690579304-1

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mecbux.blog.hu/api/trackback/id/tr3217798777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása