Tanuljunk tanulni!

Mecbux

Mecbux

Kilépőkártya, online szavazás

2023. január 15. - monimerczel

A legegyszerűbb órai szavazási felület az answergarden. A feltett kérdésre adott gyerekválaszokból szófelhőt készít. A link segítségével a kivetítőn szoktuk követni a válaszok alakulását, a gyerekek tableten vagy saját telefonnal dolgoznak. Például a tulajdonnevekről: https://answergarden.ch/2994820

Toldi Miklós jellemvonásai: https://answergarden.ch/2994827

Mentimeter https://www.mentimeter.com/app: a tananyag-feldolgozás mélységét jelezheti vissza a tanárnak, diáknak. Az ingyenes verzióban is több kérdésre van lehetőség, emellett a szófelhőn kívül is választhatunk több kérdéstípus közül. A szófelhő választásakor azt is megadhatjuk, egy gyerek hányválaszt írhat a kérdésünkre. Az órai szavazáshoz készült néhány példa:

A mítosz és Odüsszeusz: https://www.menti.com/394b7636

Rákosi-korszak/pártállam jellemzői: https://www.menti.com/alr3e8evc44j

Esetleg egy erkölcsi probléma különféle megítélését mutathatjuk be szófelhő segítségével, amely egy vita kiindulási alapja is lehet.

Toldi (8. ének: Toldi György és Lajos király jelenete): https://www.menti.com/al7jrs9o2dkb

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mecbux.blog.hu/api/trackback/id/tr5818026654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása